Nejlepší protein

02.09.2013 21:22
Položíte si občas otázku, který proteinový doplněk výživy je nejvhodnejší? Odpověď je jednoduchá: výběr toho správného proteinového prášku závisí na vašich cílech. Čistý proteinový prášek obsahuje 80 % proteinu (anebo víc). Záleží jen na vás a vašich záměrech, co si vyberete. Možností je několik.
 
vyziva_45.jpg
 

Nabírání svalové hmoty

 
Na zabezpečení dostatečného přísunu bílkovin, byste měli sáhnout po gaineru.  Produkty s vyšším obsahem sacharidů se doporučují lidem, kteří mají velké problémy s nabíráním objemů. Je tu však riziko, že se svaly naroste i množství tuku. Gainery se doporučují používat jen tehdy, když současně absolvujete přiměřenou tréninkovou zátěž.
 
 
 

Po tréninku

 
Bezprostředně po tréninku je svalová hmota mimořádně přístupná účinku doplňků výživy. Namíchejte si gainer nebo protein, který urychlí svalový růst.
 
 
 

Dieta

 
Na spalování tuku se doporučují produkty s 80% obsahu proteinů (anebo více). Nápoj s vysokým obsahem proteinů je vynikající jako poslední „jídlo“ před spánkem. 
 
 
 

Individuální mix

 
Dobrý nápad je obstarat si dva různé proteinové prášky: jeden vysoko koncentrovaný (80%) a jeden míň koncentrovaný (30%). Z nichž ten vysoko koncentrovaný budete používat např. před spaním a ten méně koncentrovaný po tréninku.
 
 
 

Jaký druh proteinu je vlastně nejlepší?

 
Zde pár nejpoužívanějších druhů proteinů od 1 do 5. Jednička je nejlepší, dvojka lepší a tak dále.
 
1. Hovězí protein
2. Syrovátka a kasein
3. Mléčná bílkovina
4. Vaječná bílkovina
5. Sójová bílkovina
 
Toto je hodnocení na základě kvality a využitelnosti naším tělem.
 
Kulturistika jinak