Nitrix Oxide (oxid dusnatý) – pro zvýšení tréninkového výkonu

29.05.2014 16:35

Nitrix oxide patří bezesporu do arsenálu kulturistů. Zatímco někteří ho kritizují, vědecké studie jednoznačně potvrzují, že je velice důležitý, protože zvyšuje funkčnost ostatních doplňků.

Nyní, nová vědecká studie zkoumala, jakou roli hraje oxid dusnatý na výkon a dosáhla překvapujícího zjištění: Oxid dusnatý má poslední slovo ohledně výkonu.
Nitrix oxid je bezbarvý, bez zápachu a nenadýmá. Oxiduje v krevní plazmě, což má za následek vznik dusitanů. Vědci posuzovali, zda schopnost organismu produkovat dusitany, je spojena s výkonem.

Vědci měli 55 subjektů, které podrobily sérii testů, a to jak před tak po cvičení. Výzkumníci testovali subjekty před a po cvičením, podáváním inhibitoru NOS, což je lék, který inhibuje oxid dusnatý.
Vědci zjistili, že výroba dusitanů je spojena s dobrým cvičebním výkonem. Při sníženém tréninkovém výkonu, produkce dusitanů prudce klesla. Vědci jsou přesvědčeni, že inhibitor NOS změnil aktivitu krevní plazmy.

Jednoduše řečeno, omezením oxidu dusnatého, limitovali výzkumníci produkci dusitanů a to způsobilo pokles výkonnosti - i když všechny ostatní faktory zůstaly nezměněny.
Tato studie ukazuje, že oxid dusnatý hraje důležitou roli ohledně cvičebního výkonu. Pokud jste kulturista, který to myslí vážně, je to pro vás další důkaz, že Nitrix oxid by měl být váš základní doplněk stravy.