Synefrin - Efektivní a bezpečný?

08.02.2014 11:13

Od té doby, co byl zakázán efedrin, kulturisté hledali účinnou látku pro odbourávání tuků. Za tímto účelem, mnoho průmyslových společností vyrobilo termogenní produkty bez obsahu efedrinu, které používají nové sloučeniny a látky.
Synefrin je jedním z nejoblíbenějších alternativ efedrinu, který se jako první objevil po zákazu efedrinu. Zatímco mnozí vychvalují vlastnosti synefrinu, začali si vědci klást otázky, zda synefrin skutečně spaluje tuky a jestli je bezpečný.
Nedávná analýza stávajícího výzkumu se snažila zhodnotit účinnost a bezpečnost synefrinu. Vědci zkoumali synefrin na zvířatech a zkoumali klinické studie o hubnutí.
Tyto studie vedly k závěru, že některé studie na zvířatech naznačují, že synefrin může stimulovat spalování tuků a zároveň šetří svalovou tkáň. Studie na lidech naznačuje podobnou výhodu.
Pokud jde o bezpečnost u lidí, výzkumníci zaznamenali, že synefrin zvyšuje krevní tlak a může být škodlivý pro lidi, kteří mají kardiovaskulární zdravotní problémy.
Takže je synefrin účinný? Zdá se, že je účinný do určité míry, ale je jasné, že to není bezpečné pro každého. Ale to platí pro každý doplněk. Každá osoba může reagovat jinak, protože zde hraje roli mnoho faktorů, včetně věku, pohlaví, zdravotního stavu, atd.
Jako vždy, je třeba udělat ještě další studie na více lidech, abychom věděli víc. Spotřebitelé musí být i nadále opatrní a měli by pečlivě vybírat, jaký synefrin, respektive od jaké firmy kupovat a dodržovat doporučené dávkování a pamatuje, že synefrin je vhodný pouze pro zdravé lidi.

 


Kulturistika jinak