4 důležité klíče pro svalový růst

12.08.2013 23:41
Výzkum konečně odhalil genetický klíč k růstu svalové hmoty.
Nejmocnější silou v našem těle je myostatin, který brání růstu svalové hmoty. Tento protein je kódován přímo do našich genů a vyráběn v různých úrovních v celém našem životě. Jednoduše řečeno, čím vyšší je jeho hladina, tím více se vaše svaly snaží zmenšit. Když Myostatin dosáhne vysoké hodnoty i při tom nejlepším tréninku a dietě, tak budování svalů je téměř beznadějné. Možná je to důvod, proč tolik lidí dře v posilovně a bez výsledku. Naopak, když úroveň Myostatinu je nižší, svaly bez problému rostou. Bylo dobře prokázáno, že zvýšení hladiny Myostatinu jde s věkem a fyzickým opotřebením (ochabování svalů svalů a zvýšení tělesného tuku), které doprovází stárnutí. Navíc Myostatin má také osvědčený vliv na celou řadu chorob, HIV, infarkt myokardu, srdeční selhání, svalová dystrofie, rakovina a sepse.
 
Ale nebojte se! Existuje několik způsobů, jak přírodně snížit hladinu myostatinu, které povedou k optimalizaci zdravotního stavu, maximalizaci růstu svalů a zpomalení procesu stárnutí.
 

Intenzivní cvičení se zátěží

 
Vypadá to, že každý v těchto dnech půjde do posilovny. Ale jak intenzivně trénovat? Intenzita tréninku je klíčem ke snížení hladiny myostatinu.
Studie se zaměřila na 20 zdravých mužů ve věku 18 – 45, kteří trénovali 10 týdnů intenzivním silovým tréninkem. Testovali sílu, nárůst svalové hmoty, hormon IGF-1 a ​​myostatin. Přestože došlo k významnému zvýšení síly (30%) a nárůstu svalové hmoty (12%), hormon IGF-1 zůstal nezměněn. Mezitím, se snížil myostatin o 20,3%. Tato zjištění jsou velmi významná, protože v předchozí studii, svalové ztráty způsobené myostatinem, odpovídaly téměř pěti librám (2 kg) svalové hmoty. Zásadní rozdíl v předchozí studii byl v intenzitě tréninku! Takže některý silový trénink, může pomoci snížit myostatin, ale vysoká intenzita cvičení se zátěží, přinesla nejlepší výsledky!
 

Jídelníček

 
Dietní monotónnost je něco, co téměř každý zná. Lpění na struktuře stravy, může být nudné, opakující se a vlastně kontraproduktivní. Ve stravě je důležitá důslednost a pravidelnost, i když je nudná. Je jistě pravda, že pravidelné jedení, je rozhodující pro boj proti katabolismu. Nikdy byste neměli cítit hlad, ani byste se neměli cítit přecpaní.
 

Odkyselení těla

 
Pokusy na zvířatech ukázaly, že myostatin je aktivován, když je nízké pH. V závislosti na vašem zdrojovém materiálu, je to dlouhý seznam potravin, o kterých se říká, že okyselují tělo. "Alkalizující potraviny", jako je zelenina (salát, špenát, kapusta, hrášek, květák, celer, mrkev, rajčata, atd.) melouny a mandle, kaštany. Měl bych zdůraznit skutečnost, že alkalická strava pomáhá zvýšit pH v krvi a tudíž sniýuje hladinu myostatinu.
 

Vejce

 
Výzkum ukázal, že slepičí vajíčka obsahují látku, která snižuje myostatin. Tato látka je především ve žloutku.
 
Na závěr by mělo být jasné, že je možné ovlivňovat hladinu myostatinu přirozeně. Ale skutečné vzrušení přichází, když si uvědomíte, že to není jen o masivním budování svalů. Snížení hladiny myostatinu může být klíčem k urychlení zotavení z vážného zranění nebo nemoci. Také to může být klíčem ke skutečně legitimnímu a bezpečnému způsobu, jak odvrátit proces stárnutí.
 
 
Kulturistika jinak