7 nejlepších sacharidů pro budování svalové hmoty

24.06.2013 13:33

Některé sacharidy mohou být skvělý způsob, jak získat větší svaly.
 

jste předsoutěží nebo v objemu, sacharidy by měli tvořit převážnou část vašeho jídelníčku, protože vytvářejí prostředí pro růst svalů a uvolňují inzulín.

Mějte na paměti, že tyto potraviny jsou nejlepší pro objem.

 


1. Snídaňové cereálie
 

Výhoda: Vysoce kalorické potraviny
Snídaňové cereálie s alespoň dvěma gramy vlákniny v jedné porci, mohou být dobré jídlo v mimosezóním období. Pro dosažení nejlepších výsledků, jsou nejlepší dvojnásobné porce, takový mix v jednom s kopečkem syrovátkové bílkoviny a dostatkem mléka (cca 60 gramů sacharidů a 30g bílkovin).

 

2. Celozrnné bagety
 

Výhoda: Univerzální
Celozrnné bagety jsou koncentrovaným zdrojem sacharidů (střední bageta 40-50g sacharidů). Snadná volba, když jedete objem. Žádné vaření, zabere minimum času.


3. Muffiny
 

Výhoda: vysoký obsah vlákniny
Kupte jakékoliv s vysokým obsahem vlákniny (obilné). Vláknina v obilí obsahuje glykemické sacharidy, které "pomalu hoří", což je ideální pro kulturisty, kteří se snaží zůstat relativně štíhlí.

 

4. Krém z rýže
 

Výhoda: Extrémně dobře stravitelné
Krém z rýže je lehce stravitelný a je vynikající mimosezóní jídlo. Dvě třetiny šálku, cca 65 g snadno stravitelných sacharidů. Po uvaření přidejte banán, tvaroh, špetku skořice a máte výborné jídlo s obsahem 30 g bílkovin a 90 g sacharidů.

 


5. Bramborová kaše
 

Výhoda: Silné insulinotvorné sacharidy
Když se snažíte růst, budete potřebovat rychle působící sacharidy ve vašem po tréninkovém jídle, protože tyto sacharidy vytvářejí větší množství inzulínu a jsou skvělé pro rychlé obnovení glykogenu. Jeden šálek obsahuje 42 g sacharidů. Můžete jíst dva nebo tři šálky bramborové kaše denně, aniž byste se cítili nafouknutí.

 

6. Bílá rýže s rozinkami
 

Výhoda: Vysoký obsah glykemických sacharidů
Dva šálky bílé rýže smíchané s hrstí rozinek, vám poskytnou 115g sacharidů. Ideální po tréninkové jídlo, které vám pomůže obnovit svalový glykogén. Může být také přidáno maso se zeleninou, které je ideální pro budování svalů.

 


7. TĚSTOVINY
 

Výhoda: Kondenzovaný zdroj sacharidů
Pro příjem sacharidů, byly vždy skvělá volba. Jsou snadno poživatelné a tolik vás nezasytí, takže budete připraveni za tři hodiny na další jídlo. Přidání masa a zeleniny na těstoviny, udělá kompletní jídlo s vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a kalorií.

 

Kulturistika jinak