Česnek a antioxidanty

05.10.2014 22:10

Není žádným tajemstvím, že česnek je pro nás prospěšný – obsahuje antioxidanty a allicin – což je přírodní antibiotikum a antivirotikum, které pomáhá udržet tělo zdravé. Navíc jsou pro tělo lépe využitelné a neničí zdravé buňky, jako antibiotika a antivirotika syntetická. A také není žádným tajemstvím, že antioxidanty čistí naše tělo od volných radikálů, které mohou způsobit oxidační poškození vnitřních orgánů, tkání a DNA, které mohou vést až k rakovině a dalším nemocem, jako je např. předčasné stárnutí.

Ale jaký vliv má česnek na krevní tlak a produkci oxidu dusnatého?

Nedávné klinické studie, za účelem testování účinků česneku na krevní tlak a produkci oxidu dusnatého v porovnáním s účinky vitaminů C a E, zjistily, že zatímco vitamíny C a E měly mizivý vliv na krevní tlak a produkci oxidu dusnatého, kombinace česneku a antioxidantů významně snížila krevní tlak a zvýšila produkci oxidu dusnatého a to až 3 krát!

Správná výše krevního tlaku a produkce oxidu dusnatého je nezbytná pro dobrou funkci svalů a svalového růstu. Konzumace česneku a antioxidantů, může být přirozený a levný způsob, jak budovat svalovou hmotu a zůstat přitom zdravý.