Mléko?!

26.12.2013 21:53
(IGF-1 je jedním z nejsilnějších hormonů v našem těle.)
 
Studie Heaney et al. ukázala, že mléko má silný vliv na hormon IGF-1.
 
Výzkumníci podávali účastníkům studie 1 litr mléka denně. Po 12 týdnech vědci odebrali vzorky z krve a porovnali je se vzorky odebraných před zahájením studie.
 
Zjistilo se, že účastníci výzkumu měli po skončení testu zvýšenou hladinu hormonu IGF-1 a to o 14 procent. To představuje nárůst svalové hmoty o více než 1 procento za týden!
 
V poslední době mnoho kulturistů zpochybňovalo konzumaci mléka, prohlašovali, že to přispívá k nadměrnému ukládání tělesného tuku a že to způsobuje ukládání vody v podkoží.
 
Pro vrcholové sportovce a kulturisty je mléko s nízkým obsahem tuku (nízkotučné mléko), skvělé jídlo, které jim pomůže přidat rozměr a kvalitu.
 
Je ale důležité si říct, že kravské mléko obsahuje velké množství trans-mastných kyselin (které patří na seznam nebezpečných tuků) a také poměr vápník : fosfor (1:3) není přízniví pro člověka. Řeknu vám proč. KRAVSKÉ MLÉKO NEBYLO NIKDY URČENO PRO ČLOVĚKA! Kravské mléko je určeno pro vývoj telátek. Obsahuje 3x více fosforu než vápníku, protože telátka musí přibrat na váze stovky kilogramů, ale člověk jenom desítky kilogramů. Chápete ten rozdíl?
Mateřské mléko je pro nás ideální, jak po stránce složení, tak po stránce kvality.
Když pijeme kravské mléko, naše tělo musí použít nesmírné úsilí, aby mléko strávilo, a následek této námahy je, spolu s vysokým obsahem kaseinu v kravském mléce tvorba hlenů a s ní přicházející nemoci.
 
Proto vám mohu místo kravského mléka doporučit mléko kozí nebo ovčí, které je nutričně výživnější.
 
 
Kulturistika jinak