Mohlo by červené víno zpomalit růst tukových buněk???

01.08.2013 02:21
Nedávno byla objevena sloučenina v červeném víně, která může blokovat růst tukových buněk, podle nového výzkumu z Purdue University. Studie, zveřejněná v posledním čísle časopisu Journal of Biological Chemistry, se zaměřením na piceatannol, pojednává o tom, že sloučenina v červeném víně a také v hroznech, borůvkách a v dalším ovoci, může blokovat růst tukových buněk. Při testování v laboratoři, výzkumníci zjistili, že sloučenina má významný dopad na způsob, jakým se tukové buňky rozvíjejí a rostou. Konkrétně piceatannol blokuje buněčné procesy, které umožňují nezralím tukovím buňkám růst a rozvíjet se. Piceatannol inhibuje schopnost inzulínu modulovat buněčné cykly a stimulovat geny, odpovědné za zahájení formování tukové buňky. Když je piceatannol přítomen v těle, je způsobeno zpoždění, nebo dokonce zablokování vzniku tukových buněk.
 
To je jen nejnovější studie, která chválí výhody červeného vína.
Další sloučeniny, jako je resveratrol, bojuje proti rakovině, kardiovaskulárním a neurodegenerativním onemocněním.
 
Takže na zdraví!  :-)
 
Kulturistika jinak