Nový výzkum ukázal, že nízko-sacharidová dieta může bolet srdce. Mnoho potravin, jako je hnědá rýže a ovesné vločky mají vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálních látek a odstranění těchto potravin ze stravy, může zdraví nepříznivě ovlivnit.
Nízko-sacharidová dieta může mít i negativní účinky:
Zvýšená ztráta vápníku (močí)
Zvýšená plazmatická hladina homeocysteinu
Zvýšené riziko nedostatku živin a zažívacích potíží
Tato dieta však může vyvolat celou řadu příznivých účinků:
Rychlé hubnutí
Zlepšení inzulínové citlivosti
Snížení hladiny cirkulujících triglyceridů
Zlepšení krevního tlaku
Ale to pouze tehdy, pokud víte, jak správně dietu užívat a jak dlouho.
Chcete-li bezpečně použít tuto dietu a využívat její výhody, studie došla k závěru, že je nejlepší, když zvýšíte příjem bílkovin a zároveň snížíte celkový tukový příjem. Vysoký příjem bílkovin způsobí omezení chuti k jídlu, zachování svalové hmoty a zlepšení citlivosti na inzulín. Nižší příjem tuků zlepší váš krevní lipidový profil.
Pro kulturisty se doporučuje pouze v posledním týdnu před soutěží. To pomůže zajistit dodržení diety, umožní dietní flexibilitu a zachová svalovou hmotu.
Vyhnout se jednoduchým sacharidům a omezit množství komplexních sacharidů je odpověď na ztrátu tělesného tuku. Sacharidy mají omezené použití, ale neměly by být zcela odstraněny z vašeho výživového plánu.
Kulturistika jinak