Nový výzkum o spánku!

27.12.2013 15:14

Nový výzkum ukázal, že je dobré v noci spát, může vám to umožnit udržet více informací a obnovit vzpomínky, které jste už zapomněli.

Vědci z University of Chicago provedli studii, ve které byli testováni schopnosti dobrovolníků, pamatovat si řadu jednoduchých slov.

Každý z účastníků byl požádán, aby zaznamenal množství a kvalitu spánku, hned ráno po probuzení. V průběhu dne, vědci zjistili, že schopnost pamatovat si a vzpomenout si na určité informace, bylo v průběhu dne velice obtížné.

Další den se účastníci vrátili do laboratoře, pro další sadu testů. Zjištění bylo, že subjekty, které měli dobrý spánek v noci, si po testu pamatovaly mnohem více, než ti, kteří spali špatně.

Spánek je životně důležitý aspekt pro zotavení. Kromě výše uvedených zjištění, se také prokázalo, že spánek umožňuje uvolňování anabolických hormonů, které podporují proteinovou syntézu, tudíž když spíte, tak se vám opravují poškozené svaly.

Délka spánku je jistě důležitá, ale i kvalita spánku stojí za zmínku. Kvalitní spánek by měl vypadat tak, že byste měli spát po celou dobu spánku, jakékoli narušení (probuzení) kvalitu spánku zhoršuje.

 

 

Kulturistika jinak