Pečené krůtí krky na kmíně a česneku

28.02.2015 16:37

Picture

Co je třeba:

2 krůtí krky (naporcované)
2 pořádné lžíce ghí
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce drceného kmínu
4 stroužky česneku
čerstvě mletý pepř a sůl

Na olivovém oleji lehce opečeme osolené a opepřené krůtí krky, přidáme kmín, na plátky pokrájené tři česnekové stroužky a necháme rozvonět. Maso potřeme rozpuštěným ghí, do kterého jsme prolisovali posledni stroužek česneku a přidali trochu soli, podlijeme trochou vody, přiklopíme a při 200 stupních (horní a dolní ohřev) zhruba hodinku pečeme v troubě. Během pečení často potíráme máslovou směsí. Po uplynutí doby odkryjeme a necháme dalších 30 minutek hezky zezlátnout, přičemž krky alespoň jednou otočíme.