Přidání cheatového jídla do vašeho jídelníčku, může vést k lepším svalovým ziskům

23.10.2015 14:15

Důsledné dodržování vaší přísné diety, bude zvyšovat vaši svalovou hmotu. Podvádění během celého roku naruší vaši schopnost růst a zůstat štíhlý. Ale když v dietě zařadíte jedno až dvě cheat jídla týdně, zvýší se vaše schopnost přidávat svalovou hmotu. Pokud víte, kdy podvádět a kdy dodržovat jídelníček.

Podvádění ZLEPŠUJE SOUSTŘEDĚNÍ a energii
 
V den, kdy máte nejtěžší trénink týdne, máte větší spotřebu energie a tudíž je to dobrý den na cheat jídlo. Zařazení takového jídla, které má podstatně více sacharidů, kalorií a tuků, zlepší vaše soustředění a energii. Mnoho kulturistů se rozhodne zařadit velké cheat jídlo ve večerních hodinách a to dva dny v týdnu. Nejlepší je cheat jídlo zařadit odpoledne, nejlépe jako oběd, jednou týdně. Na rozdíl od podvádění, které se dělá každý den nebo jeden celý den - obojí je špatně.
 
Podvádění POMÁHÁ doplnit zásoby glykogenu
 
Při přísné nízkosacharidové dietě, má vaše tělo problém doplnit stav svalového glykogenu ve svalech, který spálíte při tréninku. To znamená, že až půjdete příště, budete mít k dispozici méně uloženého paliva. Předejdete tomu tím, že ihned po tréninku sníte jednoduché (rychlé) sacharidy. Ale cheat jídlo po tréninku, také pomáhá doplňovat hladiny glykogenu.
 
Podvádění rozběhne váš metabolismus
 
Když v dietě vidíte, že přestáváte hubnout a váš metabolismus se zpomaluje, je nejlepší čas na cheat jídlo. Cheat jídlo pomůže udržet váš metabolismus zvýšený, což vám umožní spálit více tělesného tuku.