Tři nejlepší potraviny spalující tuk

12.06.2013 11:39

1. Vaječné žloutky

Ano, přesně tak. Tučné žloutky s veškerým tím tukem a cholesterolem. Mimochodem ohledně cholesterolu ve vaječných žloutcích jste byli uváděni v omyl, protože žloutky ve skutečnosti zlepšují hladinu dobrého cholesterolu a pomáhají vyrovnávat správný poměr obou hladin. Takže se nebojte tuku a cholesterolu. Pokud si navíc vyberete vejce z bezklecového chovu, kde mají nosnice volný výběh, budete mít k dispozici vyšší obsah omega 3 kyselin, společně s vyrovnanějším tukovým zastoupením

.

Pokud jde o vitamíny, minerály a stopové prvky, jsou vaječné žloutky jedním z nutričně nejkoncentrovanějších potravin na světě. Dokonce i obsažený protein je více bioaktivní, pokud přidáte žloutky. Nebojte se tedy konzumovat vynikající a zdravá vejce a začněte spalovat tuk rychleji.

2. Avokádo

Další z řady „tučných potravin“, které zároveň patří k tomu nejlepšímu, pokud jde o spalování tuku. Navíc je avokádo napěchované zdravými tuky, vlákninou, antioxidanty a rovněž vitamíny a minerály. Zdravý tuk obsažený v avokádu, pomáhá kontrolovat chuť k jídlu a hladinu hormonů pomáhajících se spalováním tělesného tuku.

Zkuste přidat avokádo ke všemu, co od rána jíte – do vajíček, salátu, sendvičů, hamburgerů a začněte tak rychleji spalovat váš tuk. Avokádo rozhodně považuji za jednu z nejzdravějších tzv. super potravin.

3. Hovězí maso

Zatímco většina hovězího masa prodávaného v obchodech má nižší obsah nutričních látek a poměry omega 3 a omega 6 mastných kyselin mají do ideálu hodně daleko, protože toto maso pochází z nepříliš zdravého skotu krmeného obilím, existuje i lepší varianta, kterou je hovězí pocházející z volně se pasoucího skotu.

Je známé, že toto hovězí má mnohem vyšší obsah zdravých omega-3 mastných kyselin a nižší obsah omega-6 kyselin (kterých mimochodem většina lidí přijímá v potravě až příliš). Hovězí z volně se pasoucího skotu obsahuje vyšší množství vitamínů a minerálních látek a rovněž i velké množství CLA (konjugované kyseliny linolové). CLA je zdravý tuk, o kterém je známo, že pomáhá s budováním svalové hmoty a s redukcí tělesného tuku.

 

Kulturistika jinak