Zdravý recept

01.07.2014 23:50

Vajíčkové muffiny bez mouky a lepku v italském stylu

 
 

Jak udělat z domácích vajec a zeleniny zdravý a sytý oběd s gurmánským zážitkem?

Muffiny si spojujeme se sladkým potěšením, které bohužel není to nejvhodnější pro naše zdraví a pro adekvátní výživu.

Obraťme i tentokrát svět naruby a připravme si slané a syté muffiny, které nás potěší nejen chutí, ale i svým vzhledem.

Čas přípravy: 10 min. 

Množství: 6 mufinů 

Celkový čas: 15 min.

 

Ingredience:

Domácí vajíčka 6 ks
Extra panenský olivový olej 2 PL
Domácí máslo 2 ČL
Červená cibule 1 ks
Čerstvý špenát 1 HR
Slaninka na drobno ½ HR
Sušená rajčata ½ HR
Mořská sůl
Pepř


Příprava:

Zeleninu, sušená rajčata a slaninu posekáme na drobné kousky.
Vajíčka rozšleháme, přidáme mořskou sůl, olivový olej a koření. Vmícháme nadrobno posekané ingredience z prvního bodu.
Formu na muffiny vymažeme máslem a naplníme vaječnou směsí. Pečeme na 180 ° C cca. 10 minut, aby nám muffiny ztuhly, ale zároveň aby ​​nám zůstali vevnitř vláčné.


Tip: Pokud se přece jen obáváte slaniny, můžete ji nahradit i parmazánem nebo jiným typem tvrdého sýra. Pokud máte dobrou snášenlivost sacharidů, tak můžete přidat špaldovou mouku a jedlou sodu.