Zelený čaj a náš mozek

22.03.2014 12:33

Kulturisté vědí, že zelený čaj má celou řadu příznivých účinků na zdraví. Hlavní výhodou je jeho vysoká schopnost v boji proti škodlivým volným radikálům tzv. oxidantům, které mohou poškodit orgány, tkáně a DNA. Mohou také podporovat záněty a úbytek svalové hmoty (katabolizmus).

Ačkoli bylo provedeno mnoho výzkumů, kde se zkoumaly schopnosti zeleného čaje, nebyl proveden výzkum, který by zjistil vliv na funkci mozku. Až do teď.

 

Studie japonských vědců, jejichž cílem bylo zkoumat účinky zeleného čaje na lidský mozek, zkoumala účastníky ve věku 70 let a více. Účastníci studie vyplnili dotazníky ohledně pití zeleného čaje a byli testováni na duševní schopnosti.

Vědci zjistili, že mentální funkce byly lepší u pacientů, kteří konzumovali velké množství zeleného čaje denně. To vedlo vědce k závěru, že existuje pozitivní vztah mezi příjmem zeleného čaje a nižším výskytem kognitivních funkcí.

 

Tak, jak se tato studie vztahuje na kulturisty?

Výsledky studie jsou důležité pro kulturisty, neboť funkce mozku jsou zásadní pro zdravý centrální nervový systém a zdravou funkci kosterního svalstva.

 

Váš mozek je orgán, který je odpovědný za výrobu a přenos signálů, které jsou důležité, aby mohli svaly dělat svoji práci, jako je např. zvedání těžkých břemen. Naprosto zásadní je vytvoření spojení mezi myslí a svalem, které budete potřebovat, abyste mohli budovat svalovou hmotu rychle a efektivně.