Získejte velikost a sílu díky dřepům!

12.07.2013 13:22

Toto jednoduché cvičení nohou vám pomůže získat velikost a sílu!

HYPOTÉZA

Dřepy jsou jedním z nejvíce funkčních cvičení, které můžete provádět, ale jsou také jedním z nejlepších cvičení pro sílu a svalovou hmotu. V posilovnách najdete trenéry, kteří radí svým klientům, aby cvičili dřepy s podložkami pod chodidly, protože jim řeknou, že je to lepší, než dělat dřepy běžným způsobem. Pokud trénuje artista, dřepuje s oběma chodidly na podlaze a bez podložek. Toto je nejlepší způsob, jak zvýšit svalovou hmoty, sílu a funkčnost.

VÝZKUM

Vědci z Norska mají pět let zkoušeností s technikou dřepů. Zkoumali dřepy na podlaze a na třech různých nestabilních podkladech: podložka, míč BOSU a kužel. Měřili sílu a činnost svalů: čtyřhlavý sval stehenní, sval podkolenní, přímý sval břišní, šikmý sval břišní, hluboký sval lýtkový a vzpřimovač páteře.

ZJIŠTĚNÍ

Vědci zjistili, že testované subjekty měly nejvyšší sílu, když dřepovaly s nohama na podlaze. Použití podložky vedlo k 10% snížení síly, BOSU míč snížil sílu dřepu o 20% a kužel snížil sílu o 25%.

ZÁVĚR

Dřepování s oběma nohama na zemi, bez použití podložek a jiných věcí, je určitě nejlepší způsob, jak vybudovat větší a silnější nohy.

POUŽITÍ

Potřebujete stojan nebo klec, dobrou olympijskou tyč a spoustu závaží.


Kulturistika jinak